HOLLYWOOD

Ponovo prosidba: Bijonse i Džej Zi odlučili šta će dalje!

RED CARPET

Dekoltei i gole noge: Pogledajte šta su zvezde nosile na MTV VMA

TV SHOW

Grand Magazin istražuje: Da li su žene zažalile zbog ravnopravnosti?!

INTERVIEW

DA LI SE DŽIDŽA OD SEKSA ISTOPILA: Seksi garderobu držim u spavaćoj sobi!

PAPARAZZO

Samo firmirano

EXCLUSIVE

Dara Bubamara: Jedna pevačica je koza!

HOT NEWS

Starletu zovu “Šumaher”: Vozi velikom brzinom i pevuši!

Hot news
24.04.2011 | 13:10h

Dejan Tomašević stigao kući: Vera mi daje snagu…

Vera mi daje snagu!

Vaskrs je jedan od najvećih hrišćanskih praznika, a naš proslavljeni košarkaš i novoizabrani potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević konačno će ga proslaviti u svom Beogradu, u društvu najmilijih, supruge Jelene i četvoro dece – Marinkom, Manjom, Mijom i Matijom.

- Ne sećam se kada sam poslednji put bio u vreme Vaskrsa u Beogradu. Dok sam aktivno igrao košarku, uvek sam bio na nekom putovanju, igralo se redovno kolo… Sada, konačno, mogu da se opustim i da proslavim jedan od najvećih hrišćanskih praznika u miru u toplini svoga doma, s svojim najmilijima. Radujem se Vaskrsu, kao i svaki hrišćanin, vera mi daje snagu - počeo je priču za „Alo!“ Dejan Tomašević.
Naš košarkaški as rado se seća proslavljanja vaskrsenja Isusovog iz detinjstva.
- To su mi neke od najdražih uspomena. Svi mi klinci iz familije smo postili ceo post, pa kada bi došla nedelja i lupanje jaja, znali smo da ih pojedemo oko 200! To su nezaboravni trenuci, kada je porodica na okupu i kada se svi zajedno veselimo. Tako danas vaspitavam i svoju decu. Moj najmlađi sin Matija u aprilu je napunio šest godina i ovo mu je već treća godina kako je postio ceo Vaskršnji post. Eto i demantija onim roditeljima koji tvrde da to šteti deci – živ je i zdrav – priča Dejan.
Slavni košarkaš je prošle godine u vreme Vaskrsa bio u svetom gradu Jerusalimu. To iskustvo nikada neće zaboraviti.
- Bio je to zaista fenomenalan osećaj. Proputovanje je trajalo dve nedelje, hodao sam ulicama grada u kom su razapeli Isusa. Imao sam sreće i da prisustvujem silasku blagodetnog ognja, jer sam baš u tom trenutku bio u crkvi. To bi svako trebalo da doživi. Naravno, ko ima uslova. Nadam se da sam se s tog putovanja vratio kao bolji čovek – prepričava Tomašević.
Dejan se nakon hodočašća u Jerusalimu vratio s prefiksom Hadži u prezimenu, ali mu ta „titula“, po njegovom priznanju, ne znači mnogo.
- Pa praktično ništa. Zna se ko su bile hadžije. Taj prefiks su dobijali oni koji su se namučili da bi stigli do Jerusalima, pešačilo se mesecima. Sad je to lako. Sedneš u avion i za tri sata si u Jerusalimu. Ne mogu ja s njima da se poredim. Pa hodočašće svetog vladike Nikolaja je trajalo šest meseci. Ne mogu ja s time da se poredim - rekao je Dejan Tomašević.
Izvor: Alo

 

Povezane vesti

Dajte svoj komentar